Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a inaugurat duminică, la Iaşi, magazinul „Produs în Bucovina”, deschis de către şapte membri ai asociaţiei cu acelaşi nume, în cartierul Alexandru cel Bun. Magazinul comercializează la preţuri de producător preparate tradiţionale din carne, brânzeturi, păstrăv afumat, fructe de pădure şi alte produse specifice zonei Bucovina. Gheorghe Flutur a ţinut să sublinieze că Asociaţia „Produs în Bucovina”, înfiinţată la iniţiativa sa, se află în plină expansiune, urmând să deschidă un astfel de magazin tocmai la Viena.

„Am venit şi eu aici să-i salut, pentru că noi ne-am implicat să încurajăm asocierea producătorilor agricoli să-şi vândă mai uşor produsele. E un exemplu pentru agricultori în general şi, de ce nu, şi pentru cei din zona Iaşiului. Noi ne dorim de mai multă vreme să pătrundem în Iaşi cu produsele din Bucovina. Mi se pare firesc ca produsele româneşti să fie promovate mai bine, şi de aceea am decis să intrăm în acest sector. Consiliul Judeţean Suceava s-a asociat cu diverşi producători din Bucovina şi aşa am reuşit să intrăm pe pieţele din Bacău, Bucureşti, Cluj, Timişoara, iar acum pe cea din Iaşi. Sperăm ca magazinul din acest cartier să fie primul deschis în municipiul Iaşi. Bucovina are circa 110 produse în catalogul oficial al produselor naturale. Şi Iaşiul are suficiente produse care ar putea fi promovate", a spus Gheorghe Flutur.

Magazinul are o suprafaţă de 140 de metri pătraţi, iar la inaugurare au mai participat deputatul Petru Movilă şi reprezentanţi locali ai Direcţiei Agricole şi Direcţiei Sanitar Veterinare.