Tânăra prozatoare Ozana Ciobanu din Suceava a fost invitata Clubului de lectură „Institutul Blecher” din Bucureşti, alături de prozatoarea Lavinia Branişte. Întâlnirea s-a desfăşurat în „Tramvaiul 26”, o locaţie culturală recunoscută în mediul literar din întreaga ţară. Moderatorul întâlnirii a fost poetul, traducătorul şi publicistul Claudiu Komartin, iniţiatorul şi coordonatorul Clubului de lectură, redactor-şef al revistei "Poesis internaţional" şi al Casei de Editură „Max Blecher”. La întâlnire a participat poeta şi traducătoarea Anastasia Gavrilovici, fostă membră a Clubului de Poezie „Alecart”, în prezent masterand CESI - Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii.

Ozana Ciobanu a citit proza scurtă „Helas!”, lucrare premiată la Concursul „Max Blecher”. „Cei prezenţi au apreciat forţa imaginativă a autoarei, într-un text în care fantasticul de bună calitate explodează peste lumea senzorială concretă. O proză modernă complexă, al cărei limbaj transgresează registre stilistice deosebit de variate, amintind de nume de referinţă din proza actuală”, a punctat profesorul sucevean Gheorghe Cîrstian, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava.

Ozana Ciobanu este studentă în anul II la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. A absolvit Colegiul „Petru Rareş”. Este membră a Clubului „Alecart”. Are rubrică permanentă în revista de atitudine culturală „Alecart” (cronică literară, cronică dramatică, eseu etc.). A câştigat premii la importante concursuri literare, între care Premiul „Max Blecher” la secţiunea proză a Concursului internaţional de creaţie literară „Max Blecher”.

Autoarea este o pasionată cititoare de proză contemporană, admiratoare deopotrivă a lui Haruki Murakami şi a lui Mircea Cărtărescu. Demnă de menţionat în context este şi cronica excelentă a Ozanei la studiul de peste 1000 de pagini al criticului literar Mircea Mihăieş, „Ulysses, 732. Romanul romanului” (Polirom, 2016).