Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ,,Dimitrie Păcurariu” Șcheia au sărbătorit în avans Ziua Națională, miercuri, 29 noiembrie 2017, prin activitatea ,,Să ne cinstim de Ziua României”, coordonată de prof. Sarmiza Luca și Iulia Buzuleac.

Activitatea a debutat cu fredonarea imnului de stat al României, urmat de cuvântul prof. Mirela Pintescu referitor la semnificația zilei de 1 decembrie, după care elevii au prezentat un recital de cântece și poezii cu tematică istorică. Momentul cel mai apreciat a fost sceneta ,,La bordeiul unde s-a serbat unirea”, sub îndrumarea prof. Alina Lăzăreanu.

După momentul artistic, elevii și-au arătat veleitățile de buni gospodari și bune gospodine, expunând cele mai gustoase bucate tradiționale românești, impresionând totodată și prin simțul estetic.

Au fost premiate cele mai gustoase preparate, dar și cele mai aspectuase. Juriul compus din director prof. Ioana Bahrincean, prof. Alina Lăzăreanu, prof. Georgeta Nistor, prof. Oana Curea, prof. Lucia Iosub și Saveta Samoilă au apreciat strădania elevilor și i-au premiat după cum urmează: Mihaela Maruneac, Bianca Năstase, Valentina Stancu, Naomi Crăiete au fost apreciate pentru bunul gust și colectivul clasei a VII-a, pentru simțul estetic.

Bineînțeles că în marcarea Zilei Naționale a României nu a lipsit costumul popular, specific zonei Șcheia, purtate atât de elevi, cât și de profesori, costume păstrate din generație în generație sau împrumutate de la Primăria comunei Șcheia.