Pentru analiza situaţiei operative şi creşterea gradului de siguranţă publică în zona Şcheia, la Palatul Administrativ Suceava a avut loc miercuri o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanţii IPJ Suceava, Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava şi Primăriei comunei Şcheia.

Au fost prezenţi prefectul judeţului, Mirela Elena Adomnicăi, şeful IPJ Suceava, comisar şef de poliţie Adrian Buga, şi adjunctul şefului inspectoratului, cms. şef Manuel Bordeian, şeful Poliţiei Municipiului Suceava, şeful Postului Comunal de Poliţie Şcheia, şeful Serviciului Ordine Publică, coordonatorul structurii de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul IPJ Suceava. De asemenea, la întâlnire au participat primarul comunei Şcheia şi şeful Poliţiei Locale Şcheia.

A fost prezentat protocolul de colaborare dintre IPJ Suceava – Poliţia Comunală Şcheia şi Poliţia Locală Şcheia, fiind puse bazele colaborării interinstituţionale şi executării unor activităţi în sistem integrat prin patrule mixte. Astfel, se va asigura prezenţa a două patrule pe raza de competenţă.

De asemenea, a fost analizată situaţia sistemelor de monitorizare video, fiind dispuse măsuri de relocare a unor camere video sau de reorientare a acestora către zone de risc infracţional sau pe anumite trasee de deplasare.

A fost prezentată situaţia operativă şi au fost dispuse acţiuni comune cu DGASPC Suceava, în special în vederea prevenirii abandonului şi absenteismului şcolar şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile.

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a prezentat un manual de pregătire juridică antiinfracţională şi antivictimală realizat pe înţelesul copiilor din ciclul primar, care va fi utilizat în activităţile preventive şi de orientare a tinerilor.

„Astfel de întâlniri de lucru vor avea loc şi în perioada următoare, siguranţa publică fiind un deziderat comun ce poate fi realizat doar prin contribuţia fiecărui factor social şi instituţional cu atribuţii în domeniu”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.