Locuitorii din zona centrală a Sucevei, de pe strada Republicii și de pe Vasile Bumbac, dar și cei care își desfășoară activitatea în acea zonă, de la restaurante până la Trezorerie și Magazinul Bucovina, nu beneficiază de apă rece de aseară, de pe la 21.30.

Cauza o reprezintă o avarie produsă la rețeaua de apă potabilă a ACET, din cauza lucrărilor de reabilitare a străzii Vasile Bumbac, unde se turna stratul final de asfalt.

Numai că trecerea utilajului de mare gabarit peste o gură de canalizare a dus la desprinderea unor plăci de beton, care au căzut peste conducta de apă, secționând-o.

În vreme ce locuitorii din zonă sunt nemulțumiți că nu s-a remediat problema de aseară, reprezentanții ACET spun că nici nu era posibil, câtă vreme canalizarea era plină cu apă, de nu se putea intra, plus că au trebuit să solicite și prezența celor de la gaze și energie electrică, utilități care se află în aceeași zonă și care ar fi putut fi afectate.

Echipa de intervenție a ACET se află acum în teren, la intervenție, la o primă estimare reluarea furnizării apei potabile fiind posibilă pe la orele amiezii.