Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri trei avertizări de cod portocaliu de ploi abundente pentru județul Suceava începând de vineri, de la ora 12:00, valabil până sâmbătă la ora 23:00.

Conform atenționării emise vineri la ora 12.00, valabilă până în jurul orei 14.00, cele mai afectate zone din județul Suceava sunt: Suceava, Salcea, Dumbrăveni, Udești, Șcheia, Verești, Bosanci, Zvoriștea, Ipotești, Adâncata, Mitocu Dragomirnei, Hânțești, Siminicea.

În acest interval se vor semnala : averse torențiale care vor cumula 35...45 l/mp, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină de mici și izolat medii dimensiuni

Potrivit ANM, până sâmbătă la ora 23.00, local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

„Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp”, conform ANM.