O patrulă de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Suceava a fost sesizată în noaptea de luni spre marţi, la ora 1.30, prin 112, că pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

La fața locului polițiștii au stabilit că un bărbat de 60 ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism pe str. Scurtă, ajuns la intersecția cu bulevardul George Enescu, nu a respectat semnificația indicatorului ,,Cedează trecerea” și intrat în coliziune cu o maşină care circula dinspre str. Calea Obcinilor spre Catedrala Suceava, condus regulamentar de un tânăr de 24 ani, din municipiul Dorohoi.

În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că şoferul vinovat avea o alcoolemie 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”, se precizează în comunicatul poliţiei.