Municipalitatea suceveană a primit, pentru al doilea an consecutiv, Trofeul de Excelenţă în Administraţie, în cadrul Galei Asociaţiilor Municipiilor din România.

Trofeul şi diploma aferente acestui premiu au fost înmânate luni seara primarului Ion Lungu, în cadrul Galei AMR, care s-a desfăşurat la Ateneul Român, în Bucureşti.

„Anul trecut am obţinut trofeul <Excelenţă în Educaţie>, iar în acest an <Excelenţă în iluminat public şi eficienţă energetică>. Consiliul Rectorilor din România a acordat cel mai mare punctaj proiectului de la Suceava, trofeul fiind înmânat de unul dintre prorectorii Universităţii Politehnice Bucureşti.
Prin acest proiect, considerat model de bune practici la nivel de ţară în acest domeniu, s-a modernizat iluminatul public din oraş, a crescut intensitatea luminoasă de la 45% la 100%, poluare zero şi, lucrul cel mai important, s-a redus de 3,5 ori factura la iluminat public”, a declarat edilul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

În cadrul Galei AMR, Municipiul Suceava a mai avut două nominalizări la Trofeele de Excelenţă, la categoriile „transport public” şi „antreprenoriat local”.
„Mulţumesc sucevenilor care au suportat deranjul creat de implementarea acestui proiect, consilierilor locali care au aprobat în deliberativ deciziile aferente acestui proiect şi echipei din primărie care a contribuit la realizarea acestuia. Aceste trofee arată faptul că în municipiul Suceava lucrurile merg într-o direcţie bună”, a adăugat Ion Lungu.