Un microbuz în care se aflau 200 de baxuri cu materiale pirotehnice a fost oprită sâmbătă, la orele amiezii, la Frasin, la intersecţia DN 17 cu DJ 177A. Maşina era condusă de un bărbat de 44 de ani din judeţul Timiş, care le-a prezentat poliţiştilor un document de însoţire a mărfii în care atât la vânzător cât şi la cumpărător apărea aceeaşi firmă.

Ulterior, la sediul Poliţiei Frasin a ajuns şi administratorul societăţii, împreună cu un avocat, şi chiar dacă poliţiştii le-au cerut documente care să ateste provenienţa mărfii, acest lucru nu s-a întâmplat. La scurt timp, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, după unele discuții legate de măsura dispusă de poliție, administratorul societăţii şi avocatul care-l însoţea au plecat și au abandonat autoutilitara.

În final, pe numele societăţii din Timiş a fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei și s-a dispus măsura ridicării în vederea confiscării a materialelor pirotehnice. Poliţiştii au mai menţionat că vor continua verificările pentru a se vedea dacă au fost respectate normele legale în ceea ce privește transportul, manipularea și comercializarea materialelor pirotehnice.

Conducerea IPJ Suceava a mai anunţat că organizează acţiuni zilnice de control în vederea identificării şi sancţionării agenţilor economici dar şi a persoanelor fizice care încalcă legea comercializând fără drept către populaţie articole pirotehnice interzise, acţiuni coordonate de Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase.