Reprezentanţii transportatorilor români, bulgari şi unguri care protestează joi la Bruxellles, în faţa Parlamentului European, au primit în jurul orei 12, ora Belgiei, o veste pe care au întâmpinat-o cu urale, adusă de europarlamentarul român Maria Grapini. Aceasta le-a transmis protestatarilor că astăzi comisia întrunită în vederea dezbaterii modificărilor legislative anunţate a decis ca o parte dintre acestea să nu mai fie puse în practică.

Protestatarii suceveni sunt foarte bucuroşi şi spun că cele două modificări care nu au trecut astăzi de vot erau şi cele mai importante, legate de întoarcerea acasă a şoferilor la un interval de 3-4 săptămâni şi de obligativitatea acestora de a dormi la hotel, nu în cabina autovehiculului greu. Votul de astăzi nu este unul final, însă chiar şi aşa protestatarii suceveni consideră că au obţinut o victorie foarte importantă.

Aceştia au explicat că nu sunt împotriva îmbunătăţirii condiţiilor pentru şoferi şi ar suporta cheltuielile de cazare, numai că unităţile hoteliere din spaţiul comunitar nu pot asigura paza valorilor transportate de autotrenuri.