„Bunicii” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca au avut parte şi în acest an de un moment special, organizat de voluntari din Ciumârna şi Moldoviţa. „Pomana porcului”, pregătită marţi, 8 ianuarie, în curtea Căminului pentru Persoane Vârstnice Solca, pentru cei 62 de bătrâni de la Solca, de către voluntari din Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Ciumârna, a fost un moment de bucurie, de comuniune, un răgaz pentru poveşti, amintiri, la care au luat parte şi copii – voluntari de la Centrul pentru Inovaţie, Voluntariat şi Iniţiativă Comunitară (CIVIC) jr. Moldoviţa.

Elevii care i-au vizitat pe „bunicii” de la Solca nu au venit cu mâna goală. Copiii le-au pregătit „bunicilor” de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca mici daruri, pe care le-au oferit împreună cu un zâmbet, o îmbrăţişare, o poezie, o vorbă bună. Seniorii, unii cu lacrimi în ochi, au început să-şi depene amintirile, să spună poveşti izvorâte din singurătate, din durerea provocată de cei apropiaţi lor care îi vizitează rar sau i-au dat uitării pentru totdeauna.

Omul care a iniţiat această frumoasă acţiune umanitară, o adevărată lecţie de generozitate, este profesoara Daniela Ceredeev, directoarea Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa, om cu veleităţi de lider, de mentor în educaţie, o persoană a cărei inimă străluceşte mereu, pentru că dăruieşte mereu. Alături de preotul Dan Ceredeev, parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” Ciumârna, de mai mulţi voluntari din parohie, gospodari pricepuţi, Daniela Ceredeev a dorit ca şi în acest an să le aducă aminte „bunicilor” de la Solca („rătăciţi de cei dragi”) de „gustul sărbătorilor de-acasă”.