CNAIR mizează pe inaugurarea a 118 km de autostradă, dar realitatea de la finele anului 2019 depinde de constructori, a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al companiei, în cadrul disputei cu asociația Pro Infrastructură.

Asociația Pro Infrastructură spune că, cel mai probabil, vor fi inaugurați 43 de km de autostradă, iar restul sunt "promisiuni pentru naivi și dezinformări grosolane".

„Constructorii nu mai au blocaje administrative, dacă vor lucra, vom avea inaugurări”, a spus Șerbănescu. Purtătorul de cuvânt spune că, în relația cu constructorii, CNAIR trebuie să găsească întotdeauna o cale de mijloc, pentru că nici penalizările sau rezilierile nu sunt mereu o soluție, și trebuie ținut cont și de situația economică a constructorilor, precum și de vreme sau alte situații care pot împiedica construcția drumurilor.

Anul trecut au fost inaugurați 60 de kilometri de autostradă, iar anul acesta CNAIR a anunțat că ar putea fi inauguraţi 118 km. Din aceştia, 43 km pe A1 Lugoj-Deva, 41 km pe A10 Sebeş-Turda şi 34 km pe A3 Tg. Mureş-Cluj, între Iernut şi Câmpia Turzii.