Consiliul Judeţean Suceava va aproba, în prima şedinţă, asocierea cu staţiunile Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei în vederea realizării unor proiecte comune în domeniul turismului. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că asocierea celor trei staţiuni de interes naţional, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, pentru realizarea de obiective comune în domeniul turistic, care a avut loc la începutul acestei săptămâni, este un semnal că administraţiile locale din judeţ îşi doresc o abordare integrată, coerentă şi inteligentă care să ducă la o dezvoltare mai puternică a acestui sector economic în judeţ. Gheorghe Flutur a subliniat că instituţia pe care o conduce va sprijini acest demers şi va iniţia acţiuni concrete pentru o dezvoltare durabilă a turismului, unul dintre motoarele dezvoltării judeţului Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că autorităţile publice din municipiile Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc şi din oraşul Gura Humorului au adresat Consiliului Judeţean Suceava invitaţia de a face parte din viitoarea asociere ţinând cont de atribuţiile care revin Consiliului Judeţean Suceava în calitate de iniţiator al programului de dezvoltare economică şi promovare turistică a staţiunilor montane judeţene. „Am salutat acest demers, mai ales că pentru creşterea competitivităţii destinaţiei turistice Bucovina este necesar ca în judeţul Suceava să fie creat un pol de dezvoltare turistică care să coaguleze resursele şi eforturile factorilor interesaţi de dezvoltarea întregii zone.

După cum bine ştim, în judeţul Suceava turismul este o ramură economică strategică şi se simţea nevoia unui cadru general în care administraţiile publice locale să discute şi să-şi coreleze deciziile de dezvoltare economică, dar şi planurile de investiţii la nivel local şi judeţean”, a declarat şeful administraţiei judeţene. Gheorghe Flutur consideră că în acest caz se impune ca de comun acord să fie pregătite proiecte care să fie susţinute pentru a fi finanţate de Uniunea Europeană în viitorul exerciţiu financiar.

Flutur a spus că din acest motiv Consiliul Judeţean Suceava îşi propune să deschidă noi posibilităţi de cooperare cu administraţiile publice locale în domeniile de interes comun, precum turismul, care să conducă pe termen mediu şi lung la o dezvoltare durabilă în zonă. El a anunţat că va propune plenului Consiliului Judeţean, în prima şedinţă, să aprobe asocierea judeţului Suceava cu cele trei staţiuni turistice de interes naţional în vederea înfiinţării Organismului de Management al Destinaţiei, la care să adere, pe viitor, toate localităţile interesate din judeţ, dar şi ONG-uri, asociaţii de profil sau agenţi economici.