Primarii celor șapte orașe și municipii care la finele anului trecut au pus bazele Asociației „Moldova se dezvoltă” s-au întrunit pentru prima oară de la semnarea actului de constituire, pe 23 ianuarie, la sediul Primăriei Iași.

Evenimentul a avut loc chiar în ziua declarării Municipiului Iaşi „Capitală Istorică a României".

„Am avut discuții astăzi la Iași, în cadrul Asociației „Moldova se dezvoltă” și am căzut de acord cu proiectul Statutului, Actului Constitutiv și modelul Hotărârii de Consiliu Local. După înregistrarea denumirii la Ministerul Justiției,vom intra în Consiliile Locale pentru aprobarea aderării la Asociație, aprobarea statutului și actului constitutiv. Ne dorim ca până cel târziu la sfârșitul acestui trimestru să fim funcționali din punct de vedere juridic. Doamne ajută!”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, unul dintre principalii inițiatori ai inițiator al „alianței” primarilor din Moldova.

Aceasta este formată deocamdată din primarii a șapte localități din regiunea de Nord-Est a României - Suceava, Iași, Botoșani, Piatra Neamț, Roman, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, dar acestora li se vor adăuga curând și edilii altor localități, care și-au manifestat deja intenția de aderare la Asociației „Moldova se dezvoltă”.