Simularea examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a a debutat luni, 18 martie, cu proba scrisă la limbă şi literatură română.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, „au susţinut testarea 11.097 de elevi, iar 1.315 au absentat. La clasa a XI-a s-au prezentat 5.451 de elevi şi 243 au lipsit. La clasa a XII-a s-au înregistrat 5.505 prezenţi şi 651 absenţi, iar la clasa a XIII-a au fost 141 de elevi prezenţi şi 421 absenţi”.

Proba a început la ora 9:00, iar elevii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele propuse. Subiectele de la simulare sunt concepute de Ministerul Educaţiei, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Examenul de simulare continuă pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a după cum urmează: limba şi literatura maternă (19 martie), proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie (20 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (21 martie).

Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 29 martie.