Un bărbat din Botoșani, infectat cu HIV, a fost trimis în judecată după ce ar fi încercat să își infecteze iubita, cu bună știință, cu virusul mortal. Tânăra a aflat abia după ce s-a despărțit de bărbat, și-a făcut analizele și nu a luat virusul, dar a depus plângere împotriva fostului partener.

Un bărbat de 32 de ani din Botoșani, infectat cu HIV, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani după ce a încercat să își infecteze iubita cu virusul sindromului imunodeficienței umane dobândite (SIDA).

Bărbatul se afla în evidențele medicale cu HIV însă acest lucru nu l-a oprit, în 2017, să înceapă o relație cu tânără căreia nu i-ar fi spus de boala de care suferă și nu ar fi protejat-o în timpul relațiilor sexuale.

Tânăra a aflat ulterior de boala bărbatului și l-a reclamat la poliție.

„Este vorba de o tentativă. În 2017, o tânără a avut o relație pasageră cu bărbatul respectiv. A aflat ulterior că era bolnav. După ce s-au făcut analizele și au trecut toate perioadele de monitorizare din punct de vedere medical, persoana vătămată nu a fost infectată, dar și tentativa este incriminată de lege și dosarul a fost trimis în judecată”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Iulian Chihaia.

Dosarul în care botoșăneanul este acuzat de „transmiterea sindromului imunodeficitenței umane dobândite (HIV/SIDA)” a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Botoșani, fiind primul de acest fel.

Instanța urmează să stabilescă un prim termen de judecată în acest caz.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la zece ani de închisoare.