Un eveniment cultural deosebit a avut loc sâmbătă, 16 martie, la Aşezământul de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi. Într-un cadru festiv, s-a lansat trupa de teatru TASLE-R, care este formată din 18 copii, elevi de gimnaziu, cu reale valenţe actoriceşti.

La iniţiativa şi sub îndrumarea prof. Doina-Maria Marici, copiii de la Aşezământul ,,Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi au reuşit să-i încânte pe toţi cei prezenţi, atât prin înfăţişare, fiind costumaţi adecvat rolului pe care l-au interpretat, cât şi prin solemnitatea prezentării lor (scene din diferite poveşti). „Ne propunem ca acesta să fie doar începutul, iar într-un viitor apropiat trupa TASLE-R să-şi dezvolte sectorul de activitate, astfel încât să participe la diverse concursuri tematice”, a spus prof. Doina-Maria Marici.

Aşezământul de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie” din Rădăuţi are şi o trupă de muzică, Studio 201, coordonată de Dan Alexandru Arhire (voluntar), doctor în muzică în cadrul Universităţii de Arte ,,George Enescu” Iaşi şi profesor de chitară.