Un bărbat de 40 de ani, din Calafindești, fără permis de conducere şi beat criţă, s-a izbit cu mopedul pe care îl conducea într-o maşină parcată.

Duminică, în jurul orei 15.45, în timp ce conducerea un moped într-o curbă pe DJ 209D din comuna Calafindești, pe fondul vitezei neadaptate la condițiile de drum, un localnic de 40 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat în afara părții carosabile.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se precizează în comunicatul poliţiei.