Universitarul Ioan Iosep, profesor de renume al Facultăţii de Istorie şi Geografie (FIG) din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), s-a stins din viaţă duminică, 12 mai, la vârsta de 75 de ani.

Născut în luna decembrie 1943, în Vama, acesta a absolvit în 1967Universitatea ”Al. I. Cuza” Iaşi, iar titlul de doctor l-a obţinut sub îndrumarea lui Alexandru Ungureanu, membru corespondent al Academiei Române, cu teza de doctorat „Studiul geografico-economic al Obcinelor Bucovinei”.

Iniţial a fost profesor în sistemul preuniversitar, iar apoi a fost încadrat la universitatea suceveană, în anii în care aceasta era încă Institut. Din 2004 până în 2008 a fost prodecan al facultăţii. S-a pensionat în anul 2008, însă a activat în cadrul USV până în 2014. De anul trecut, locuieşte la Iaşi.

„Ioan Iosep a făcut parte din pleiada veche de cadre didactice, cu o şcoală sănătoasă, adevărată de geografie. A fost un om modest, corect, meticulos, foarte atent, un geograf autentic, un cercetător valoros”, a menţionat prof. univ. dr. Vasile Efros, decanul FIG.

Înmormântarea este programată miercuri, la Iaşi.