Oradea a găzduit, în perioada 21-26 aprilie, Olimpiada Naţională de Biologie, competiţie care a reunit aproape 400 de elevi din toată ţara.

Lotul sucevean şi-a adjudecat şapte distincţii.

De la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava au fost premiaţi trei elevi: Maria Emilia Pascal – Menţiune (clasa a VII-a), Cezara Teona Zaharia - Premiul Special (clasa VII-a) şi Alexandra Meşinschi - Menţiune (clasa a XI-a). Elevii au fost coordonaţi de prof. Mariana Drumea.

De la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava se adaugă în galeria premianţilor încă trei elevi, aceştia obţinând menţiuni din partea Ministerului Educaţiei la Naţionala de Biologie.

Este vorba despre: Mihnea Ştefan Rus (clasa a IX-a), Ştefan Gabriel Gălbău (clasa a X-a) şi Vlad Ştefan Cibotariu (clasa a XI-a), aceştia fiind pregătiţi de prof. Carmen Constantineanu.

Menţiune a obţinut şi Teodora Bruja, din clasa a IX-a, de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung, sub îndrumarea prof. Daniela Zancu. La Oradea, elevii au susţinut două probe: teoretică şi practică. Durata probei teoretice a fost de 3 ore, iar a probei practice de 2 ore.