George Găitan, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, a obţinut argintul în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 4-11 mai, în Portugalia (Almada).

Elevul a fost îndrumat de prof. Mariana Drumea, aceasta menţionând că George a fost selectat în lotul României încă de anul trecut, ca urmare a rezultatelor sale din cadrul etapei naţionale a Olimpiadei de Biologie.

Elevii români au obţinut şase medalii în cadrul acestei competiţii.

Echipele au fost coordonate de conf. dr. ing. la Universitatea Politehnica din Bucureşti, Stefan Theodor Tomas (conducătorul delegaţiei şi mentor pentru chimie), lector dr. la Facultatea de Biologie a Universităţii din Bucureşti, Georgiana Duţă-Cornescu (mentor pentru biologie) şi Ion Toma (mentor pentru fizică), profesor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Capitală.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a întâmpinat şi felicitat delegaţia României, la întoarcerea în ţară, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, pentru rezultatele obţinute.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu un caracter interdisciplinar pe echipe. Fiecare stat poate înscrie două formaţii alcătuite din câte trei elevi. Ediţia din acest an a reunit 50 de echipe din 24 de ţări.