Barierele instalate pentru controlul accesului în parcarea subterană din centrul municipiului Suceava s-au blocat, luni seara, după câteva ore de funcționare, făcând astfel imposibilă ieșirea mașinilor, câteva minute bune. Pentru deblocare a fost necesar să vină o persoană de la firma care a instalat sistemul. Proprietarul firmei, Ovidiu Chirilă, a declarat, marți dimineața, că astfel de incidente pot să mai apară în primele zile după punerea în funcțiune. „La zecile de teste pe care le-am făcut a funcționat foarte bine. Cred că s-a resetat complet baza de date, dintr-o cauză pe care o vom identifica”, a spus el.

Potrivit lui Ovidiu Chirilă, este posibil ca motivul blocării să fie faptul că unul dintre conducătorii auto nu a părăsit parcarea în cele 15 minute alocate pentru asta, după ce a plătit. „A stat și a vorbit la telefon lângă mașină timp de 17 minute și a încercat să iasă cu tichetul pe baza căruia trebuia să plece în maximum 15 minute. Sistemul i-a spus că mai are un rest de plată pentru diferența de două minute, cred că de aici s-a întâmplat ceva. Ne așteptam ca în primele zile să apară probleme”, a mai afirmat Ovidiu Chirilă.

Pentru ca astfel de situații să fie evitate, un angajat al firmei care a instalat sistemul de bariere va fi prezent în parcare zilnic, în intervalul 8.00-20.00, iar după ora 20.00, când parcarea este gratuită, barierele vor rămâne ridicate.