O patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2.35, pe DC 54 din comuna Zvoriştea, un autoturism care nu avea plăcuţele cu numărul de înmatriculare, condus de un bărbat de 28 de ani, din comuna Adâncata. Tânărul a declarat că acestea i-au fost reţinute anterior de către polițiști împreună cu certificatul de înmatriculare întrucât avea ITP-ul expirat.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că înmatricularea autoturismului este suspendată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se precizează în comunicatul poliţiei.