Un urmărit care se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea a fost prins la Broşteni după ce a spart geamul unui autoturism şi a furat din interior sticle de bere şi de votcă.

Polițiștii orașului Broșteni au fost sesizați duminică, la ora 10.35, prin 112, despre faptul că în noaptea precedentă un bărbat a spart geamul unui autoturism parcat pe str. Neagra şi a sustras mai multe sticle cu bere şi o sticlă de votcă.

Proprietara maşinii, în vârstă de 36 ani, localnică, a relatat că în jurul orei 04.00 s-au auzit zgomote de sticlă, dar nu a ieşit afară să vadă ce se întâmplat, iar dimineaţă când s-a luminat a constat că a fost spart un geam la autoturism şi au fost sustrase sticle.

Poliţiştii au identificat autorul furtului şi a distrugerii geamurilor autoturismului în persoana unui bărbat de 53 ani, din comuna Popeşti, judeţul Iaşi.

În cauză sa întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi distrugere.

Cu ocazia efectuării verificărilor s-a stabilit că acesta figurează ca fiind cu C.I. expirat, figurând ca urmărit, având de executat 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere, creând un prejudiciu de peste 220.000 lei.

Bărbatul a fost prins şi dus la Penitenciarul Botoşani.