O patrulă de siguranță publică ce efectua duminică după-amiază serviciul de patrulare pe raza cartierului Burdujeni din municipiul Suceava cu autospeciala din dotare, a observat pe strada Jean Bart un motociclu care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare, care se deplasa pe trotuarul de pe partea dreaptă a drumului din direcția str. Jean Bart către str. Gheorghe Doja.

Poliţiştii au efectuat semnale acustice și luminoase, însă conducătorul motociclului a refuzat să oprească și și-a continuat deplasarea pe strada Jean Bart. Ajuns pe str. Florilor, conducătorul motociclului a coborât și a încercat să fugă, fiind prins și imobilizat.

Acesta a fost identificat ca fiind un tânăr de 25 ani, din Mitocu Dragomirnei.

El a declarat verbal că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, fapt rezultat și prin verificarea în bazele de date ale poliției. De asemenea, acesta a declarat că motociclul nu este înmatriculat.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost solicitat sprijinul Biroului Rutier Suceava, tânărul fiind testat și rezultând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior conducătorul mopedului a fost condus la UPU Suceava pentru recoltarea de probe biologice.

Cercetările sunt continuate de către Biroul Poliției Rutiere Suceava.