Încă o şansă pentru absolvenţii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat, aceştia având dreptul să se înscrie şi să susţină sesiunea din toamnă a testării, care va debuta pe data de 21 august.

Perioada de înscriere pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului are loc în această săptămână, în perioada 15-19 iulie, însă candidaţii din promoţia 2019 care au de susţinut examene de corigenţă se vor putea înscrie abia pe 26 iulie, în condiţiile în care vor promova anul şcolar.

La bacul din toamnă sunt aşteptaţi elevii care nu au promovat prima sesiune a bacului din acest an, cei care au absentat sau nici măcar nu s-au înscris, candidaţii din promoţiile anterioare care fie nu au susţinut, fie nu au trecut de bac.

Nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.

În acest an, sesiunea august-septembrie debutează cu probele scrise şi nu cu cele de evaluare a competenţelor.

Astfel, pe 21 august este programată proba scrisă la limba şi literatura română, 22 august: limba şi literatura maternă, 23 august: proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării.

Examenul continuă cu evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română (27, 28 august), evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - 29 august, evaluarea competenţelor digitale - 30 august şi 2 septembrie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - 2 şi 3 septembrie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 septembrie, până la ora 12.00. Pe 7 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

Reamintim că numărul final al candidaţilor care au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019 la nivelul judeţului Suceava, după rezolvarea contestaţiilor, este de 3.616, adică o rată de promovare de 69,62% din totalul celor prezenţi – 5.194 de elevi.