Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, după ședința CEx PSD, modificările din Guvern, Ramona Mănescu fiind propunerea pentru Externe, Nicolae Moga pentru Interne și Mihai Fifor pentru funcția de vicepremier pe Parteneriate Strategice, informează Mediafax.

"Am spus colegilor din CEx că avem două portofolii de vicepremier la care trebuie să facem nominalizări, cel pe Parteneriate Strategice că încă 6 ministere, le-am făcut o evaluarea. Am propus schimbare ministrului Carmen Dan cu senatorul Nicolae Moga, de la Cosntanța, am luat act de a schimba la MAE pe dl Teodor Meleșcanu cu Ramona Mănescu, am propus pe Mihai Fifor pentru funcția pe Parteneriate Strategice", a anunțat Viorica Dăncilă.

Pentru vicepremier pe probleme economice interimatul se fifalizează la jumătatea lunii august. "Vom avea o nouă discuție legată de acest portofoliu și bineînțeles de ministerele aflate în evaluare", a mai completat Dăncilă.

Carmen Dan și-a anunțat demisia cu câteva minute înainte de ședința Comitetului Executiv de luni. Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanța în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului în Biroul Permanent.

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deținut funcția de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.

Mihai Fifor a fost ministru al Apărării și după congresul din această vară este secretar general al PSD.