Pentru bacalaureatul de toamnă s-au înscris 1.630 de candidaţi în judeţul Suceava, dintre care 1.169 provin din promoţia curentă şi 461 din promoţiile anterioare.

Pentru susţinerea probelor scrise, sesiunea august-septembrie 2019, au fost stabilite cinci centre de examen: Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret”, Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava şiLiceul cu Program Sportiv Suceava.

Centrele zonale de evaluare vor fi Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” şi Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava.

La bacul din toamnă sunt aşteptaţi elevii care nu au promovat prima sesiune a bacului din acest an, cei care au absentat sau nici măcar nu s-au înscris, candidaţii din promoţiile anterioare care fie nu au susţinut, fie nu au trecut de bac.

Nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.

În acest an, sesiunea august-septembrie debutează cu probele scrise şi nu cu cele de evaluare a competenţelor.

Astfel, pe 21 august este programată proba scrisă la limba şi literatura română, 22 august: limba şi literatura maternă, 23 august: proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării.

Examenul continuă cu evaluarea competenţelor de comunicare orală în limba română (27, 28 august), evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - 29 august, evaluarea competenţelor digitale - 30 august şi 2 septembrie, evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - 2 şi 3 septembrie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 septembrie, până la ora 12.00. Pe 7 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.