O femeie în vârstă de 57 de ani a murit, iar alți cinci oameni au ajuns la Spitalul Județean Suceava, cu multiple traumatisme, după un grav accident rutier petrecut vineri seară, în jurul orei 18.00, pe DN 17, pe raza satului Molid, comuna Vama.

Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că un cetățean german, în vârstă de 56 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Vatra Dornei către Suceava, ar fi ațipit la volan, mașina intrând frontal, pe contrasens, în autoturismul de teren condus de viceprimarul comunei Cacica, Niculae Sava, în vârstă de 61 de ani.

Pompierii militari deplasați de urgență la fața locului au constatat că în cele două mașini erau trei bărbați și trei femei. Din păcate, o femeie în vârstă de 57 de ani, cetățean german, soția șoferului care a pătruns pe contrasens, a fost găsită inconștientă, iar ulterior a fost declarată decedată.

Toți cei patru oameni din VW-ul Tiguan condus de viceprimar și cetățeanul german din cealaltă mașină au ajuns la Spitalul Județean Suceava. Din primele evaluări medicale a rezultat că cel puţin doi dintre răniți aveau leziuni grave.

Ambii șoferi au fost verificați cu etilotestul, rezultând că nu erau băuți.

Cei doi cetățeni germani se aflau în concediu în România, având, se pare, origini române, din zona Banatului.

Viceprimarul se deplasa cu mașina împreună cu soția sa și cu încă un cuplu, familia Crețu, toți din Cacica. Cei patru se deplasau spre Festivalul Internațional „Întâlniri Bucovinene”, de la Câmpulung Moldovenesc, unde urmau să susțină un recital artistic. Protagoniștii principali ai momentului erau copiii dintr-un grup artistic din Cacica, care veneau în spate, cu un microbuz, și care, din fericire, nu au fost implicați în accident.

Tot vineri, și tot pe DN 17, la Ilișești, cu mai puțin de o oră înainte de acest accident, un microbuz acroșat de o mașină a fost proiectat în afara drumului și s-a răsturnat, rezultând trei răniți.