Liderul USR, Dan Barna, a declarat, vineri, despre numirea celor doi miniștri, la MAI și MAE, că este o decizie pe care președintele României „și-a asumat-o” și pe care nu dorește să o comenteze.

Întrebat, vineri, într-o conferință de presă, la Sibiu, ce părere are despre miniștrii numiți la MAI și MAE, Nicolae Moga, respectiv Ramona Mănescu, Dan Barna a spus că nu comentează, fiind o decizie pe care președintele Klaus Iohannis „și-a asumat-o”.

„Nu comentez. Aceasta este un răspuns deja suficient. Este o decizie pe care președintele a luat-o, și-a asumat-o. Sunt oameni care nu au pregătirea necesară pentru aceste poziții, dar sunt oameni identici cu toți ceilalți membri ai guvernării actuale Dăncilă. Nu este o surpriză că avem niște oameni incompetenți în Guvernul României, este un lucru pe care îl trăim, din păcate, amarnic, de trei ani de zile”, a răspuns Dan Barna.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea lui Nicolae Moga la Ministerul de Interne, a Ramonei Mănescu la Ministerul Afacerilor Externe și a lui Mihai Fifor în funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice. Șeful statului a luat act și de demisia fostului ministru de la Afaceri Interne, Carmen Dan, dar și cel prin care Teodor Meleșcanu este revocat din funcția de șef al MAE.