Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Vaslui, că o eventuală restructurare a Guvernului, în toamna acestui an, va fi discutată cu partenerii de guvernare, ALDE.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Vaslui, că se gândește la o restructurare a Guvernului, dar că aceasta va fi discutată într-o ședință a Coaliției de guvernare.

„Vom avea ședință de coaliție. Nu am spus ca voi face sigur restructurarea, că ne gândim la o restructurare în toamnă, bineînțeles că aceasta trebuie discutată cu partenrii noștri de coaliție, cu ALDE. De aceea nu am lansat nici un număr de ministere, nici ce miniștri, este normal ca în coaliție să existe dialog, să existe discuții și să hotărâm împreună”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul susține că decizia cu privire la restructurarea Guvernului va fi luată în urma unei analize.

„Eu cred că atunci când vorbim de restructurare trebuie ca aceasta să aibă la bază câteva criterii, să vedem ce ministere unim, de ce le unim, de ce facem această restructurare. Pentru că eu cred că orice acțiune trebuie foarte bine argumentată. Dacă vii și spui, așa cum am văzut din partea Opoziției, un număr de 16-17, dar fără a motiva aceste lucru, cred că este o abordare neserioasă. Vom face o analiză, iar dacă într-adevăr vom face restructurarea, această restructurare, numărul de ministere, o să reiasă în urma acestei analize”, a spus premierul, răspunzând unei întrebări legate de numărul de ministere care urmează a fi restructurate.