Un bărbat de 51 de ani din Bârlad a ajuns în stare gravă la Spitalul CI Parhon din Iași. Potrivit medicilor, analizele indică faptul că acesta are leptospiroză, o boală care se transmite de la animale și are o rată mare de deces, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul CI Parhon din Iași, Ionuț Nistor, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că bărbatul a fost internat în urmă cu două zile, în secția de Nefrologie.

„A fost internat în secția de Nefrologie cu insuficiență hepato-renală acută, în stare gravă, și cu un prognostic rezervat. S-a stabilit că insuficiența hepato-renală este secundară leptospirozei, o boală transmisă de la animale. Probabil a luat această boală acum peste două săptămâni, pentru că două săptămâni este perioada de incubație”, a declarat Nistor.

Potrivit acestuia, bărbatul ar fi putut să ia această boală, pentru că lucrează într-un mediu de risc.

„Este angajat la Spații Verzi în Bârlad și a făcut lucrări de igienizare și la subsolul unui bloc. Boala se transmite prin piele. Pacientul are în continuare insuficiență renală și hepatică, dar sperăm ca evoluția să fie favorabilă. Rata de deces este mare, unul din trei pacienți moare“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Spitalul CI Parhon din Iași.

Acesta este primul caz de leptospiroză înregistrat în această vară la Iași.