Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au anunţat trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui tânăr în vârstă de 27 de ani, din satul Vadu Negrilesei, comuna Stulpicani, care va fi judecat pentru nu mai puţin de trei infracţiuni: „lipsire de libertate în mod ilegal”, „viol” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cazul a mai fost relatat, în exclusivitate, de Monitorul de Suceava, victima fiind o fată în vârstă de 14 ani, care a fost acostată pe drum.  

Procurorii au revenit acum cu detalii despre caz, având în vedere că au finalizat ancheta.

Pe 2 iunie, în jurul orei 11.00, minora a fost trimisă de tată ei la un magazin din sat, pentru a-i cumpăra un pachet de ţigări. Pe traseu minora s-a întâlnit cu verişoara sa şi fratele acesteia, care se afla cu bicicleta şi au continuat drumul împreună către magazin.

Din cercetări a rezultat că inculpatul, Georgel Boicu, în vârstă de 27 de ani, se deplasa cu autoturismul pe drum comunal din sat şi a invitat-o pe minoră în maşină, îmbrăţişând-o şi spunându-i că nu va păţi nimic rău. Ce doi se cunoşteau, fiind vecini.   

În prezenţa martorilor minori, fata a fost trasă cu forţa în maşină, unde a urcat şi verişoara sa, s-a stabilit în cadrul anchetei. Celălalt minor, băiatul, a fugit cu bicicleta să îi anunţe pe părinţii fetei.

Tânărul i-a cerut la un moment dat verişoarei fetei să coboare din maşină, astfel că a rămas singur cu ţinta sa.

„Inculpatul a continuat traseul până la bariera ce face accesul în fondul forestier, unde a oprit autoturismul şi prin constrângere fizicăa întreţinut un raport sexual cu minora”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Actul sexual a fost surprins de tatăl fetei, care a ajuns la faţa locului, găsindu-i pe cei doi dezbrăcaţi şi a sunat la 112.

Tânărul în vârstă de 27 de ani şi membrii familiei sale neagă vehement acuzaţiile şi susţin că nu a fost vorba sub nici o formă de sex cu forţa. Ei spun că cei doi tineri se cunoşteau foarte bine şi nu se pune probleme de sechestrare sau viol.
În baza probatoriului administrat, anchetatorii au considerat că există probe suficiente din care rezultă că tânărul a comis faptele de lipsire de libertate şi viol. Acesta a fost reţinut 24 de ore şi apoi prezentat de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului în faţa judecătorilor de la Gura Humorului, care au emis mandatul de arestare preventivă.

Pentru că nu are permis de conducere, tânărul a fost trimis în judecată şi pentru această infracţiune.

Georgel Boicu se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.