Consilierii județeni au votat, miercuri, cu 33 de voturi pentru și unul împotrivă, propunerea consilierului județean PSD Mihai Grozavu, de a include în calendarul manifestărilor culturale din județ organizarea unei dezbateri despre ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Grozavu și-a motivat propunerea prin aceea că în ultimii 28 de ani ÎPS Pimen, „un om de o modestie și o implicare deosebită”, „s-a ocupat insistent” de buna gestionare a patrimoniului pe care Arhiepiscopia îl administrează. Consilierul social -democrat a amintit de cele 8 biserici și mănăstiri monumente UNESCO și peste 200 de monumente din categoriile A și B, precum și de așezămintele sociale pentru copii, bătrâni și persoane cu dizabilități gestionate de Biserică. „Așezământul pentru copii, de la Rădăuți, este un model național și mondial”, a declarat Mihai Grozavu, cu referire la complexul pentru copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuţi.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat consilierilor că este vorba despre organizarea unei dezbateri publice la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava, în luna august, când ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, împlinește vârsta de 90 de ani. „Va fi o dezbatere despre rolul Bisericii și al ÎPS Pimen în județul Suceava”, a declarat Flutur subliniind că în viața unei comunități sunt necesare legături strânse între administrație și Biserică. Președintele CJ a amintit că un prim parteneriat în acest sens a fost inițiat chiar la Suceava, în urmă cu mai mulți ani, exact în cazul așezământului pentru copii de pe lângă Mănăstirea Bogdana de la Rădăuți.

Flutur le-a recomandat consilierilor județeni nu numai să voteze în favoarea acestui proiect, ci și să fie prezenți la dezbaterea de la muzeu. ÎPS Pimen s-a născut în data de 25 august 1929.