Un puternic incendiu s-a înregistrat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Straja, acolo unde o hală de producţie mobilier a fost mistuită de flăcări. În momentul în care pompierii au fost chemaţi pentru a stinge incendiul acesta era deja generalizat. Hala de producție, construită pe structură metalică, cu învelitoare din azbociment, cu grinzi din lemn, era în flăcări, dar exista şi pericol de propagare la întreaga construcție, dar și la o casă de locuit din apropiere.

Intervenţia a fost una extrem de dificilă şi s-a făcut cu cinci autospeciale de stingere aparţinând Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și Detașamentului de Pompieri Rădăuți, ajutaţi de lucrătorii Seriviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Straja și Brodina.

Incendiul a fost stins după aproximativ două ore, dar chiar şi aşa a aproape tot ce era în interiorul halei, pe o suprafață de aproximativ 250 mp. Mașinile și utilajele de prelucrare a lemnului, precum și, parțial, pereții halei s-au degradat serios.

Pompierii spun că incendiul a plecat de la efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric cu izolația deteriorată.