Un tren de marfă a deraiat, luni, pe sectorul de cale ferată Dornești - Rădăuți, mai precis pe podul de peste apa Sucevei. Trenul de marfă transporta pal iar patru dintre vagoane au deraiat pe pod,.Nu s-au înregistrat victime, iar mecanicul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totuși situația nu este prea roză. Trenul a deraiat chiar pe podul de la Dornești de peste apa Sucevei. Dintr-o fotografie de la fața locului rezultă că unul din vagoane a fost la un pas de a se prăbuși peste pod, în albia râului Suceava. 

Acest accident afectează grav circulația trenurilor Suceava-Putna care urmează a fi anulate, în cel mai fericit caz doar pe parcursul zilei de luni, 19 august. Trenul de marfă  a blocat și drumul, la barieră. 

Update: 

Conform unui comunicat al CFR Marfă, incidentul s-a petrecut în jurul orei 14.15. Au deraiat primele patru vagoane dintr-un convoi de manevră care circula dinspre Rădăuți spre stația Dornești. Din cele 4 vagoane deraiate, a doilea vagon este răsturnat la 45% spre interiorul curbei liniei de cale ferata.

Convoiul era format din 25 vagoane Rils încărcate cu pal pentru export iar revizia vagoanelor era efectuată la termen. Din cauza condițiilor dificile ale zonei, în prezent se caută soluții pentru a se interveni în vederea ridicării materialului rulant și pentru redeschiderea liniei în condiții de siguranță a circulației”, se arată în comunicatul CFR Marfă.