554 de candidați suceveni au susținut miercuri, 21 august, prima probă scrisă a sesiunii din toamnă a examenului de bacalaureat, cea la limba și literatura română.

Din cei 760 de candidați înscrişi pentru a susţine testarea, au absentat 206.

„Am trimis spre corectare un număr de 554 de teze, dintre care 429 aparțin elevilor de la profilul real și 125 celor de la profilul uman. În județul Suceava, examenul s-a desfășurat fără incidente”, a menționat prof. Alexandra Chirilă, inspector școlar adjunct, președinta Comisiei Județene de Bacalaureat.

Aceasta a mai menționat că lucrările au fost trimise în județul Bacău pentru a fi corectate.

”La Suceava nu vor fi corectate lucrări în această etapă, însă este posibil ca aici să fie constituit centru de rezolvare a contestațiilor, situație în care tezele vor fi corectate în două centre de evaluare, la Colegiul Național Ștefan cel Mare Suceava și Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava”, a mai menționat Alexandra Chirilă.

Elevii care au susţinut testarea la limba română au primit două tipuri de subiecte (diferențele au fost doar la ultima cerință a variantei), unele adaptate profilului real, vocaţional sau tehnologic şi unele adaptate profilului uman sau pedagogic.

Elevii suceveni se vor întoarce în sălile de examen vineri, 23 august, la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), la care s-au înscris cei mai mulți candidați, circa 1.200.