Prima parcare supraterană din municipiul Suceava va fi făcută chiar lângă sediul Primăriei, în Areni, o zonă foarte aglomerată, în care găsirea unui loc de parcare în timpul zilei îi pune la încercare pe majoritatea șoferilor.

„Demarăm proiectul pentru parcări supraterane în municipiul Suceava. Avem prinsă suma de 70.000 de lei în buget, vom face studiul de fezabilitate, studiul geo și studiul topo pentru prima parcare supraterană, care va fi în spatele Primăriei Suceava.

Vrem să facem o parcare supraterană clasică. Ne vin tot felul de propuneri de parcări, dar cred că cea mai potrivită este cea clasică. Vom face o parcare pe cinci nivele – cât primăria de înaltă”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Municipalitatea suceveană mai are în plan amenajarea altor nouă parcări supraterane, pentru care nu este găsită încă finanțarea necesară: în Piața Mare, zona centrală (la steaguri), pe strada Meseriașilor (lângă sediul PSD), în parcarea Taylan, zona Hotel Bucovina (în parcare), Piața Mică (lângă Albina), George Enescu (zona mobilă), zona Proiect Bucovina și zona Zamca (lângă Protopopiat).

„Estimăm ca realizarea acestor parcări să coste undeva la 12 milioane de euro, vom vedea exact după ce facem studiul de fezabilitate”, a adăugat edilul sucevean.