Indivizii care l-au agresat pe şeful Postului de Poliţie Păltinoasa, Vasile Grumăzescu, şi-au aflat pedepsele finale. Ionel Carabin, în vârstă de 54 de ani, şi fiul acestuia, Irimie George Carabin, de 33 de ani, au primit câte 5 ani şi 4 luni de închisoare în regim de detenţie. Soluţia pronunţată de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava este substanţial mai mare faţă de ceea ce au hotărât magistraţii de la Judecătoria Gura Humorului, care-i condamnase pe cei doi la câte 1 an şi 5 luni de închisoare cu executare.

Scenele violente care au dus la arestarea şi mai nou condamnarea celor două persoane s-au petrecut în seara zilei de 30 decembrie 2018, pe raza satului Capu Codrului, comuna Păltinoasa. Un echipaj format din trei poliţişti, care acţiona în trafic, a făcut semnal de oprire unui autoturism, însă şoferul nu a oprit, demarând spre cătunul de romi Țîmpoci. După circa 300 de metri şoferul a oprit, fiind identificat în persoana localnicului Ionel Carabin. În maşină se mai aflau soţia acestuia şi unul dintre fii. Șoferul a refuzat să se legitimeze şi l-a acuzat pe şeful de post de la Păltinoasa că are ceva personal cu el. Ulterior, bărbatul a acceptat să meargă la spital, pentru a i se recolta probe biologice. Asta pentru că poliţiştii aveau suspiciunea că bărbatul este băut. Bărbatul a acceptat să meargă doar însoţit de soţia sa.

Lucrurile s-au precipitat însă în momentul în care maşina de poliţie a derapat, ieşind uşor în decor, în imediata apropiere a locului în care a fost oprit şoferul. La faţa locului au ajuns mai multe persoane, printre care şi un alt fiu al şoferului, Irimie George Carabin. Acesta a venit la faţa locului cu o scândură ruptă dintr-un gard.

Vasile Grumăzescu, şeful Postului de Poliţie Păltinoasa, care este şi lider al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie Suceava şi care lucrează de o viaţă ca poliţist în această localitate, atrăgându-şi de-a lungul timpului foarte mulţi duşmani, a fost primul luat în colimator. A fost lovit în faţă, suferind o fractură de piramidă nazală, fiind lovit totodată şi cu scândura în zona capului. Grumăzescu era însoţit de o tânără agentă, colega de la Postul Păltinoasa, plus încă un poliţist de la Postul de Poliţie Valea Moldovei. Poliţista a fost şi ea lovită în timpul scandalului.

Lovit şi pus în mare dificultate, şeful de post a scos pistolul şi a executat opt focuri de armă. Șapte au fost trase în plan vertical şi abia al optulea spre braţul lui Ionel Carabin. Acesta a suferit o plagă prin împuşcare la umărul stâng.