Un tânăr cu permisul suspendat şi şeful acestuia s-au ales cu dosare penale după ce primul a fost prins de poliţişti conducând o maşină.

Miercuri, la ora 13.10, un echipaj de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Suceava a oprit pe bdul George Enescu, din localitate, un autoturism condus de un tânăr de 22 ani, din municipiul Suceava, care a virat stânga, ieșind din parcarea unei bănci, ignorând marcajul dublu continuu și încălcându-l, continuându-și deplasarea spre Catedrală.

Cu ocazia verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat că acesta are permisul de conducere reținut, iar dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat. Tânărul le-a declarat poliţiştilor că în jurul orei 12:00 s-a prezentat la sediul firmei unde lucrează ca livrator, iar administratorul firmei, în vârstă de 27 ani, din comuna Ipotești, i-a solicitat ajutorul pentru a livra mai multe comenzi la domiciliu cu autoturismul. Tânărul i-a spus şefului său că are permisul de conducere reținut, însă acesta a insistat, iar tânărul de 22 de ani s-a urcat la volan și a plecat să livreze comenzi. 

În cauză s-a întocmit dosar penal față de tânărul de 22 de ani pentru „conducerea unui vehicul cu permisul de conducere reținut, iar dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat” și față de şeful acestuia pentru comiterea infracțiunii de „încredințarea vehiculului pentru a fi condus unei persoane al cărui permis de conducere este reținut sau dreptul de a conduce este suspendat”.