O firmă din Vama s-a ales cu o pagubă însemnată după ce i-a fost confiscat un transport de cherestea în valoare de aproape 40.000 lei şi a fost amendată cu 10.000 de lei pentru transporturi de material lemnos cu acelaşi aviz de însoţire.

O patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control marţi, la ora 17.10, pe DN 2 din comuna Drăguşeni, ansamblul rutier cu semiremorcă condus de un bărbat de 41 ani, din comuna Vama, care transporta material lemnos către o societate comercială din municipiul Bucureşti.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiaşi aviz de însoţire prezentat de conducătorul auto pentru control, poliţiştii au efectuat verificări specifice, ocazie cu care, au stabilit faptul că, în data de 15 septembrie, ansamblul rutier a efectuat un prim transport către municipiul Bucureşti, s-a întors a doua zi, iar marţi, până la momentul opririi, a efectuat un alt transport, în baza aceluiaşi aviz, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal cantitatea de 58,48 mc cherestea de esenţă răşinoase.

„În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale emitente a documentului cu sediul în comuna Vama cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 şi confiscarea materialului lemnos în valoare de 37.368 lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni”, se precizează în comunicatul poliţiei.