Lucrările de extindere a reţelelor de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat, verificate în teren vineri, de către viceprimarul Marian Andronache, avansează anevoios, din cauza lipsei forţei de muncă.

„Am avut o discuţie cu administratorul societăţii TEST PRIMA SRL în acest sens, problema trebuie rezolvată în cel mai scurt timp pentru ca lucrările să poată fi finalizate. Următoarea etapă constă în achiziţia unei staţii de reglare de sector (SRS) şi a conductei de polietilenă. În ciuda faptului că banii au fost alocaţi pentru aceste lucrări, lipsa forţei de muncă cauzează întârzieri. Le mulţumesc locuitorilor din Burdujeni Sat pentru înţelegerea situaţiei şi îi asigur că suntem în căutare permanentă de soluţii pentru situaţia creată”, a spus Marian Andronache.

Lucrarea, la stadiul fizic, este realizată în procent de 25%, până acum fiind montaţi peste 6 km de conductă, pe opt străzi: Lev Tolstoi, Tiberiu Popeia, Pietrăriei, Vasile Pârvan, Pictor Panaiteanu, Căprioarei, Victor Babeş şi Dobrilă Eugen.

Contractul de execuţie privind racordarea la reţeaua de gaz metan a cartierului Burdujeni Sat şi a cartierului Tineretului din DN 29, în valoare de 3.711.250,35 de lei, are ca termen de executare a lucrărilor 36 de luni, extinderea de gaz metan vizând 33 de străzi şi un număr total de 1.300 de locuinţe, pe o distanţă totală de 28,5 km.