O fată de 16 ani a fost violată pe un câmp din Zalău de un tânăr și o tânără, apoi trimisă acasă în lenjerie intimă. Cei doi au agresat adolescenta la îndemnul unei copile de 13 ani, căreia i-ar fi furat iubitul.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, Tiberiu Corda, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că fata de 16 ani a fost agresată, violată și apoi obligată să plece spre casă doar în lenjerie intimă, fiind depistată de o patrulă de ordine publică a poliției.

„Sunt trei agresori, un tânăr de 19 ani, și două tinere de 16, respectiv 13 ani. Acestea o cunoșteau pe victimă, o altă fată de 16 ani, iar miercuri seara erau împreună pe o stradă din Zalău. Ar fi fost vorba despre o răzbunare din partea fetei de 13 ani, care ar fi acuzat-o pe victimă că i-ar fi luat iubitul. Victima a fost agresată și obligată să întrețină relații sexuale orale și normale cu tânărul de 19 ani și orale cu fata de 16 ani. Cei doi tineri care răspund penal au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru viol și lovire, iar fata de 13 ani, nu. Și aceasta a participat la agresiune și dacă nu ar fi fost minoră ar fi fost și ea reținută. În urma agresiunii, victima a fost obligată să plece spre casă doar în lenjerie intimă, fiind depistată de o patrulă de ordine publică a poliției”, a spus Corda.

În urma agresiunii, victima de 16 ani a suferit leziuni care necesită 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Florin Popic, a declarat, la rândul său, că agresiunea a avut loc miercuri seara pe un teren viran dintr-un cartier din Zalău.

„Patrula de ordine publică a fost abordată de o tânără de 16 ani, îmbrăcată sumar, care a reclamat că a fost victima unui viol și prezenta urme vizibile de violență. Aceasta locuia fără forme legale pe raza municipiului Zalău. În scurt timp, polițiștii au identificat agresorii”, a spus Popic.