Sucevenii vor beneficia de un sistem de carduri prin care vor avea acces la servicii de mobilitate urbană, la activități culturale și de recreere, printr-un proiect de tip Smart City (Oraș inteligent), care are drept scop încurajarea participării generațiilor tinere, a persoanelor în vârstă, a persoanelor defavorizate la viața comunității,  creșterea calității vieții în comunitatea locală, dar și creșterea de facilități pentru turiști.

„Particip în aceste zile în orașul Sassari, din Sardinia-Italia, alături  de orașele  partenere Gijon – Spania, Clermont - Ferrand Franța, Antwerp-Belgia, Aveiro-Portugalia și Jurmala – Letonia, la un proiect finanțat pe fonduri  europene intitulat "Oraș accesibil pentru toți cetățenii", care face parte din categoria Smart City. Este un proiect în domeniul digitalizării, care va fi util comunității. Continuăm implementarea de proiecte inteligente în Suceava!”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cu acest prilej, edilul sucevean s-a întâlnit și cu conducerea orașului Sassari din Sardinia - Italia, cu care a stabilit relații de colaborare în domeniul cultural și turistic.