Ministrul Apărării, Gabriel Leș, aflat în SUA în delegația premierului Viorica Dăncilă, s-a întâlnit cu subsecretarul general al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix. Discuția celor doi a avut loc la sediul ONU din New York.

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul delegației premierului Viorica Dăncilă, s-a întâlnit marți, la sediul ONU de la New York, cu subsecretarul general al Organizației Națiunilor Unite pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix.

„Discuţiile au avut loc în contextul reafirmării rolului țării noastre de contributor activ la misiunile şi operaţiile ONU de menținere a păcii, fiind axate pe eficientizarea misiunilor derulate sub egida organizației și participarea țării noastre, în perioada octombrie 2019-octombrie 2020, cu un detaşament de elicoptere de transport, la Misiunea ONU integrată de stabilizare din Mali (MINUSMA)”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

La întâlnire, Gabriel Leș a apreciat importanța colaborării cu ONU, fapt reiterat și de Jean-Pierre Lacroix, care și-a exprimat aprecierea faţă de angajamentul României de a sprijini Organizația mondială cu o capabilitate de asemenea importanță.

„Întâlnirea dintre cei doi oficiali a reprezentat o bună ocazie de a reafirma angajamentul țării noastre pentru întărirea misiunilor şi operaţiilor de pace desfășurate sub egida ONU şi creşterea eficienţei acestora, suplimentarea participării la misiuni sub egida acestei organizaţii contribuind la creşterea profilului României ca furnizor de securitate”, mai arată sursa citată.