Medicul Abu Alika Abdalla, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Municipal din Roman, a fost prins după ce a luat mită de la ruda unui pacient. Procurorii au găsit în biroul său 500 de lei.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Județean Anticorupție Neamț, medicul a fost prins în flagrant în urma unei sesizări făcute la call-centerul Direcției Generale Anticorupție.

„Serviciul Județean Anticorupție Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui medic, după ce a primit o sumă de bani de la aparținătorul unui pacient, în urma unei intervenții chirurgicale", se arată în comunicat.

„Este vorba despre un medic de la Spitalul Municipial din Roman, șeful secției de Ortopedie, s-au găsit 500 de lei la flagrant. Acei bani erau urmăriți de noi. Au fost găsiți în biroul medicului", a declarat Marius Emil Ianuș, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

Pe numele medicului a fost începută urmărirea penală pentru luare de mită. Acesta a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 zile.