Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat că PSD are mai multe variante pentru înlocuirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european. Acesta s-a arătat rezervat în privința respingerii acesteia de către Comisia JURI, punctând importanța votului în Parlamentul European.

"N-am citit știrea, lăsați-mă să mă informez.Știam că e încă în comisie, nu la votul în Parlament. Vedeți că sunt niște etape, sunt niște comisii", a declarat Marcel Ciolacu, joi, la Parlament, întrebat despre respingerea Rovanei Plumb de către Comisia juridică a Parlamentului European.

Întrebat dacă PSD are variante de înlocuire pentru Rovana Plumb la funcția de comisar european, președintele Camerei Deputaților a răspuns: "Știți la fel de bine ca și mine că Partidul Social Democrat are, nu o variantă, ci 10 variante pentru comisar"

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european,

Anterior audierii, Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a trimis o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care i-a cerut lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro și acțiuni la o companie, care nu ar figura în declarația de avere depusă la Bruxelles, arată un document obținut de MEDIAFAX.

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.