Sucevenii sunt invitaţi sâmbătă, 28 septembrie 2019, începând cu ora 09:30 la evenimentul Bucovina Brunch. Putna-Țara Autentică. Locul de întâlnire este curtea Casei Muzeu, DN2H, nr. 143, Putna

"În luna august 2018 a început o frumoasă poveste despre salvarea unei case tradiționale din Putna, Casa Aioanițoaie. Cu ajutorul voluntarilor Bucovina Brunch, această casă a fost desfăcută anul trecut și este pregătită pentru a fi reconstruită ca muzeu. Identificată în teren de studenții FSEAP – Universtatea Ștefan cel Mare Suceava, în cadrul proiectuluiSalvează Satul Bucovineanîn 2011, această comoară de arhitectură tradițională fost salvată de Pascal Garnier, Agenția Țara AutenticăPutna.

Anul acesta s-au depus multe eforturi de a strânge fonduri pentru a fi reconstruită alături de Casa Muzeu, pentru a forma un complex muzeal în inima Putnei", anunţă organizatorii.

La sfârșitul acestei săptămâni, inițiatorii acestui proiect îi invită pe cei care iubesc patrimoniul cultural și tradițional al Bucovinei să participe la un ritual vechi făcut în momentul turnării temeliei viitorului muzeu. Și de această dată, participanții vor afla secrete ale construcției caselor din lemn cu arhitectură tradițională.

Un alt atelier este acela de curățire și inventariere a obiectelor textile și a mobilierului casnic.

"Și, bineînțeles, vom vizita și vom afla povestea Bisericii Vechi a Putnei, singura biserica de lemn medievală, cunoscută până în prezent în Romania.

Bineînțeles că cei prezenți vor fi răsplătiți, ca de fiecare dată, cu un brunch pe cinste, delicioasele merinde fiind pregătite de către localnicii gospodari din produse naturale, de sezon, după rețete locale", au mai precizat organizatorii.