Organizaţia Judeţeană a PSD Suceava a organizat, în această săptămână, două evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. În cursul zilei de marţi, 24 septembrie, în oraşul Frasin a avut loc întâlnirea reprezentanţilor seniorilor social-democraţi din regiunea Moldova, iar joi, 26 septembrie, la Fălticeni a avut loc o întâlnire la care au participat peste 400 de seniori ai PSD din tot judeţul Suceava. Alături de preşedintele Organizaţiei Judeţene de Pensionari, Mişu Gafencu, la întâlnirea de la Fălticeni au fost prezenţi liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, parlamentarii social-democraţi suceveni, primari, membrii suceveni ai guvernului PSD şi consilieri judeţeni.

„Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice constituie în fiecare an un prilej firesc pentru Organizaţia Judeţeană a PSD de a-şi sărbători seniorii. Pensionarii suceveni prezenţi au ţinut să reafirme sprijinul pentru politicile publice promovate de Partidul Social Democrat, politici care au permis ca nivelul de trai să crească constant pentru omul de rând în perioada guvernării PSD”, a transmis PSD Suceava după întâlnirea de la Fălticeni. De asemenea, în cadrul întâlnirii de la Fălticeni, Ioan Stan a apreciat implicarea şi activitatea colegilor din organizaţia de pensionari. Ioan Stan a subliniat faptul că pentru parlamentarii social-democraţi şi Guvernul PSD asigurarea unui trai decent pentru vârstnicii României rămâne o prioritate. 

Într-un comunicat transmis de PSD Suceava se precizează că în urma ambelor întâlniri s-a conturat certitudinea că guvernarea social-democrată este singura care îşi manifestă preocuparea pentru asigurarea calităţii vieţii persoanelor de vârsta a treia, este singura care nu numai că a reuşit creşterea pensiilor, dar este şi singura care poate menţine acest lucru, iar garantarea acestui fapt este dată de alegerea premierului Viorica Dăncilă ca preşedinte al României.