Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au desfăşurat în perioada 1-3 noiembrie acțiuni punctuale pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

În cadrul acțiunii au fost constatate 22 infracţiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 11 pentru alcool și 11 pentru alte cauze.

Totodată, au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenționale și au fost reținute 22 de permise de conducere, din care 8 pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și 14 alte cauze.

Vineri, la ora 23.35, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului a oprit pentru control pe str. Mănăstirea Humorului din localitate autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Mănăstirea Humorului. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de„conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Sâmbătă, în jurul orei 21.30, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe raza comunei Pătrăuți un autoturism care circula pe DN 2 din direcția Dărmănești – Suceava, condus de un bărbat de 25 de ani, din județul Botoșani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de„conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, se precizează în comunicatul poliţiei.